browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Paramaribo en Omgeving

Paramaribo is voor de meeste toeristen de uitvalsbasis om Suriname te verkennen. De hoofstad telt ruim 250.000 bewoners. In de stad zelf kunt u een aantal prima monumenten bezoeken. U ruikt en ziet hier het Suriname.

Aan de overkant van de Surinamerivier ligt het district Commewijne. Prima op de fiets of met de auto te verkennen. Hoogtepunten in Commewijne zijn Fort Nieuw Amsterdam, Frederiksdorp en Matapica strand (schildpadden). Tijdens een boottochtje op de rivier heeft u grote kans om de ruim 120 aanwezige dolfijnen te ontmoeten.

De districten Wanica en Para staan vooral in het teken van recreatieoorden, waar u aan een vijver of kreek lekker kunt ontspannen en zwemmen. Verder zijn er een aantal leuke plaatsen te bezoeken zoals Lelydorp en Domburg. Vergeet ook niet de Jodensavanne te bezoeken of een andere oude plantage zoals Laarwijk (overkant van Domburg).