browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Surinaamse tours duur?

Waarom zijn tours in Suriname zo duur?

Een meerdaagse tour kost gemiddeld 80 tot 100 euro per dag. Dat is veel geld als u kijkt naar de levensstandaard van het land. Hiervoor zijn een aantal verklaringen:

Suriname kent geen massatoerisme, maar wel vele bestemmingen. Dit betekent dat er meestal met kleine groepen wordt gereisd. Voor de betreffende kleine groep moet een vliegtuig worden gecharterd en gaan er meerdere personeelsleden mee. Zelfs dagtours naar populaire bestemmingen worden vaak in kleine groepen uitgevoerd. Het is zelden dat u met meer dan tien mensen op pad bent.
De meeste bestemmingen liggen op afgelegen plaatsen. U vliegt dan vaak ruim een uur en gaat ook nog met een ander voertuig verder naar de betreffende locatie. Of als u met een bustransport gaat, dan gaat u vaak over moeilijk begaanbare wegen. Veelal wordt er met 4WD gereden, niet het meest brandstofzuinige voertuig. Korjaalboten zijn kleine houten boten, die worden aangedreven door buitenboordmotoren. Ook deze motoren zijn benzineslurpende monsters. Een groot deel van de tourkosten gaat dan ook op aan vervoers- en benzinekosten. Als u dan ook nog met een kleine groep bent, dan worden al die kosten over slechts een aantal personen verrekend. Een tour wordt dan automatisch duur.
Bij een groepsgrootte van acht of meer mensen kunt u vaak een speciale korting krijgen. De meeste tourprijzen zijn namelijk berekend op een groepsgrootte van vier personen.