browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Waar gaat u heen

Kiezen van uw bestemming

Bepaal eerst voor uzelf wat voor toerist u bent. Bij elk type geef ik een aantal suggesties voor bestemmingen.

Het eerste type is een toerist die tijdens de vakantie behoefte heeft aan een bepaalde mate van comfort. Een hotelkamer met airco en eigen badkamer is het minimale niveau dat u verwacht. U wilt wel buitenlands eten proberen, maar eet liever Westers georiënteerd voedsel. Op vakantie wilt u best wel kennismaken met de cultuur van het land, maar dan wel in georganiseerd verband en u wilt in een kamer met airco of ventilator slapen. U zult dan ook naar één van de luxere lodges in het binnenland gaan, die per vliegtuig zijn te bereiken. Het Boven-Surinamerivier gebied, een aantal accommodaties van Mets, maar ook Kabalebo zouden aan uw comforteisen kunnen voldoen. Maak verder vooral vanuit Paramaribo dagtripjes naar verschillende Marron dorpen in de omgeving. U kunt dan ‘s avonds weer in uw eigen hotelkamer overnachten. Gaat u de binnenlanden in, informeer dan goed naar het niveau van comfort dat u mag verwachten.

Het tweede type wil graag comfort, maar vindt het niet erg om voor een paar dagen op avontuur te gaan. Op een bootje de natuur in, enkele nachten in een bed dat niet helemaal betrouwbaar lijkt of zelfs een nacht in een hangmat. U zult waarschijnlijk vanuit Paramaribo twee dagen door het Commewijne gebied gaan fietsen met een overnachting in Frederiksdorp en u geniet van een vierdaagse tour naar één van de Marron of inheemse gebieden in het binnenland. Ook Galibi past prima in uw profiel.

Het derde type gaat voor avontuur en natuur. Het liefst gaat u naar gebieden die niet veel door toeristen worden bezocht. U vindt het niet erg om back-to-basic te gaan. U zult een paar dagen in Paramaribo blijven, maar gaat daarna de natuur in met een trekking of expeditie van ongeveer 8-9 dagen. U zoekt bijzondere locaties op. Suggesties daarvoor zijn de Maratakka- , Marowijne- en Tapanahonyrivier en enkele kleine resorts in het binnenland. Houdt u er wel rekening mee dat u met minimaal vier personen moet zijn voor deze tours? U gaat op eigen gelegenheid naar het Boven-Surinamerivier gebied en Nieuw-Nickerie.

Wilt u advies over een goed reispakket voor uw vakantie in Suriname, dan kunt u ons mailen voor advies. Dit is geheel gratis en vrijblijvend.