browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zuidwest-Suriname

Ten zuiden van Nieuw-Nickerie aan de Corantijn rivier liggen verschillende bijzondere bestemmingen. Zij voeren u terug naar de echte en authentieke oerwouden van Suriname. Dit gebied wordt met name bewoond door Inheemsen en geeft u een kans om met hen kennis te maken.
Kabalebo: Een resort gelegen midden in een verlaten gebied. Hierdoor heeft u een grote kans op het zien van veel dieren. Ook vissers kunnen hier prima terecht voor o.a. anyamara en rodestaartkatvis. De rust in het gebied met alleen maar het geluid van vogels. Prima ook voor vogelkijken. Kabalebo heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden. Er zijn kamers met en zonder airco en u kunt ook in een privé cabana slapen. Voor de avonturiers is het ook mogelijk om in de natuur in hangmatten te slapen.
Touroperators: Vrijwel alle touroperators bieden een tour naar Kabalebo aan. Voor een vierdaagse tour moet u rekenen op ongeveer 498 euro. Bekijk de website van Kabelebovoor prijsinformatie. U kunt ook rechtstreeks bij hen boeken.
Eigen gelegenheid/vervoer: Er gaan geen lijnvluchten naar Kabalebo. Dat betekent dat u dit resort niet op eigen gelegenheid kunt bezoeken.
Overnachtingskosten: Zie de website van Kabelebo voor uitgebreide informatie.
Arapahu eiland: In het westen van Suriname, vlakbij de Frederik Willem IV en King George watervallen, ligt deze lodge. Er kunnen in totaal 16 gasten worden geaccommodeerd. U beschikt over een kamer met privé sanitair en een eigen balkon. Het kan zijn dat als u met een groep gaat, u in verband met bezetting de kamer deelt met één van uw groepsgenoten. Vanuit de lodge kunt u aan verschillende activiteiten deelnemen zoals vissen, vogels kijken, wandelen over rotsen, bezoeken van watervallen en stroomversnellingen of u kunt een boswandeling maken.

Touroperators: Tropical gem tours is eigenaar en u kunt rechtstreeks bij hen boeken of bij één van de andere touroperators in de stad. Richtprijs voor een 3-daagse tour is 440 euro.
Eigen gelegenheid/vervoer: Deze lodge is alleen te bezoeken met een chartervliegtuig.
Apoera: Apoera is een redelijk groot Inheems dorp op de grens van Nickerie en Guyana. Vanuit Apoera kunt u een rit regelen naar het resort en stroomversnelling Blanche Marie.
Touroperators: Een aantal touroperators biedt deze bestemming aan in combinatie met Blanche Marievallen. Eén ervan is Blue Frog travel. Verder organiseert Fietsen in Surinameeen 6-daagse challenge in de omgeving voor 449 euro per persoon.
Eigen gelegenheid/vervoer: Apoera is het best te bereiken via Nieuw-Nickerie met de boot. Bootsman Baby vaart regelmatig op dit stuk (08760700).
De wegverbinding van Zanderij naar Apoera is van zeer wisselende kwaliteit. Mensen die van avontuur houden, kunnen zeker het avontuur aangaan. Ga dan wel met twee auto’s en reken op een reisduur van minimaal 8 uur. Gids Germain (08579407) is beschikbaar om te helpen bij uw verkenning in Apoera en omgeving.
Overnachtingskosten: In Apoera kunt u logeren bij Chabol Vakantiekamp (08783748). Vanuit Apoera kunt u wandelen naar de andere dorpen als Washabo, er zijn winkels aanwezig en u kunt zwemmen in het water.
Blanche Marie vallen: Een mooie locatie voor vissers en een ontspannen middag. U kunt er overnachten, maar de voorzieningen zijn zeer primitief. U zult uw eigen eten, drinken, eetgerei en slaapvoorzieningen moeten meenemen. Het beste is om in Apoera te overnachten en van daaruit een dagtrip naar Blanche Marie te maken.
Touroperators: Rehana Tours, maar ook veel andere touroperators hebben regelmatig tours naar Blanche Marie vallen.
Eigen gelegenheid/vervoer: Als u op eigen gelegenheid gaat, kunt u in Paramaribo uw komst bekend maken bij drukkerij Dubois, Eldoradolaan 22, 476902 of 476904, email:duboisjm@sr.net. U kunt het best reizen via Nickerie en Apoera, daar de weg vanaf Zanderij naar Apoera vaak van zeer slechte kwaliteit is.
Overnachtingskosten: onbekend
In het grootste natuurreservaat van Suriname, het Centraal Suriname Natuur Reservaat, liggen 2 lodges.
Raleighvallen/Voltzberg: U verblijft op Fungu eiland. Van daaruit kunt u beide bezienswaardigheden bezoeken.

Touroperators: Vrijwel alle touroperators bieden de Raleighvallen aan als tour. Het loont om even rond te lopen voor de prijzen. Vraag dan wel goed na hoe het vervoer is geregeld en in wat voor accommodatie u slaapt. Richtlijn is ongeveer 399 euro voor een 4-daagse tour. Stinasu is de beheerder van het gebied en ook van de lodges. U kunt ook bij hen rechtstreeks boeken.

Eigen gelegenheid/vervoer: Raleighvallen zijn op eigen gelegenheid te bereiken, maar de kosten daarvan zijn hetzelfde als meegaan met een georganiseerde tour. Zeker als u met minder dan 6 personen bent.
Overnachtingskosten: Er zijn verschillende overnachtings-mogelijkheden. U kunt in een 2-persoonskamer voor 70 US dollar, maar ook een lodge huren voor 16 mensen voor 140 US dollar per nacht. Tevens is het mogelijk om op de camping te verblijven voor 15 US dollar per nacht. U dient dan wel uw eigen hangmat of tent mee te nemen. De kosten van overnachting zijn meestal bij de tourprijs inbegrepen.

Tafelberg: Bij dit gebergte kunt u heerlijk relaxen, wandelen, vissen en zwemmen. Er is ook een lokale gids aanwezig die u begeleidt bij de verschillende activiteiten. De locatie bestaat uit twee guesthouses met in totaal 7 kamers. In totaal kunnen 18 gasten tegelijkertijd verblijven.

Touroperators: De eigenaar is Tropical Gem Tours. U kunt bij hen rechtstreeks boeken of via één van de touroperators in de stad. Richtprijs is voor 3 dagen ongeveer 440 euro per persoon.

Eigen gelegenheid/vervoer: Deze locatie is alleen te bereiken met vliegtuig en niet op eigen gelegenheid te bereizen.

Kayser: Kayser is een kleine lodge midden in het Centraal Suriname Natuur Reservaat. Als u een bezoek brengt aan deze kleine lodge, dan kunt u in de 9 dagen dat u daar verblijft varen over stroomversnellingen, wandelen door het notenbos, vissen en een uitloper van het Eilerts de Haangebergte beklimmen met mooi uitzicht op het gebergte en haar omgeving.

Touroperators: Deze reis wordt aangeboden door o.a. Pristine Forest Cruise en Blue Frog. Een 7- of 9-daagse tour kost ongeveer 879 euro per persoon.

Eigen gelegenheid/vervoer: Deze locatie is alleen te bereiken met het vliegtuig en niet op eigen gelegenheid te bereizen.

Wonotobo: Deze stroomversnelling en waterval zijn gelegen in de Corantijn rivier. U gaat vanuit Paramaribo via Nieuw-Nickierie over de rivier naar deze locatie. U kunt daar enkele dagen doorbrengen. Gezien de afstanden die over water moeten worden afgelegd, zit u veel in de boot. Verder probeert de gids zijn/haar programma met de bezoekers af te stemmen. De reis is zeer primitief van aard, daar u in de jungle overnacht. Er zijn dus weinig voorzieningen aanwezig.
Touroperators: Deze tour wordt nog maar beperkt aangeboden. Hij is wel te boeken via Surinamazing tour en travel, dat zich gespecialiseerd heeft in dit gebied. De duur van deze tour is 8 tot 13 dagen. Een 8-daagse tour kost bij 4 deelnemers 1100 euro.
Eigen gelegenheid: Deze locatie ligt te afgelegen om op eigen gelegenheid heen te gaan.

4-Wheeldrive expeditie door West-Suriname: een vierdaagse tour met een 4WD door het westen van Suriname. De gids rijdt de wagen en neemt u mee naar een aantal watervallen, waaronder Blanche Marie en El dorado. U bivakeert in de natuur en helpt dus ook bij het bouwen van kampen, vrij maken van de jungle wegen en het koken. Het is een echte expeditie en te boeken via Acces Travel en Blue Frog. De vierdaagse tour kost ongeveer 425 US dollar.

Boven Coesewijne: Een locatie van stichting Stinasu. Helaas moeten we melden dat deze locatie onderhoud vraagt en de bereikbaarheid over de weg via Zanderij erg lastig is. U heeft een goede 4WD nodig en deze lokatie is met name geschikt om te vissen. U kunt er niet zwemmen. Deze locatie ligt 3 uur rijden van Paramaribo verwijderd. Een hut voor 6 personen kost 75 US dollar en een hangmattenplaats 15 US dollar.
Expedities: Voor de echte avonturiers kunt u ook op maat een expeditie gaan maken naar het afgelegen Eilerts de Haan gebergte, Jai kreek, Duivelsuit of Gran Rio-Sintiadam. Voor al deze expedities geldt dat u in uitstekende conditie dient te zijn, u werkt mee bij het openkappen van paden, bereiden van eten en dragen van spullen. Green tours N travel werkt met een gespecialiseerde gids voor deze expedities. Informeer bij hen voor de mogelijkheden.